Φυσιολογικός τοκετός - Κόστος
Φυσιολογικός τοκετός – Κόστος
4 Απριλίου, 2019
Φυσιολογικός τοκετός - Στάδια
Φυσιολογικός τοκετός – Στάδια
4 Απριλίου, 2019

Φυσιολογικός τοκετός – Διαδικασία

Φυσιολογικός τοκετός - Διαδικασία

Φυσιολογικός τοκετός – Διαδικασία

Η έγκυος μπορεί να έχει την αίσθηση πώς της έφυγαν αυτόματα νερά από τον κόλπο, να δει λίγο αιματάκι (σημάδι της επιτόκου) ή να ξεκινήσει να έχει ωδίνες ανά τακτά διαστήματα (πόνοι γέννας προοδευτικά αυξανόμενης διάρκειας έντασης και συχνότητας).

Επικοινωνεί και ενημερώνει τον Ιατρό της ο οποίος και θα τη κατευθύνει αναλόγως. Το σημαντικότερο είναι να αισθάνεται η έγκυος το παιδί να κινείται μέσα της σε έδαφος μιας σωστής παρακολούθησης συνδυασμός που της εξασφαλίζει τη καλύτερη δυνατή έκβαση του τοκετού της.

Κατά τη προσέλευση της εγκύου στο νοσοκομείο πραγματοποιείται εισαγωγή της συνήθως στην ενεργό φάση τοκετού οπότε και προετοιμάζεται για αυτόν.Οδηγείται σε προθάλαμο παρακολούθησης με καρδιοτοκογράφημα μέχρι την ώρα που η κεφαλή του παιδιού βρίσκεται στο όριο της εξόδου του κόλπου οπότε και οδηγείται στη κυρίως αίθουσα τοκετού για να γεννήσει.

Ο σύζυγος μπορεί να συμμετέχει στην όλη διαδικασία. Μετά τον τοκετό η μαία αφού έχει καθαρίσει και ελέγξει το παιδί το δίνει στη μαμά του ενώ ο Ιατρός ελέγχει τον κόλπο για αιμορραγίες και πιθανή συρραφή. Ακολούθως οι συγγενείς θα δουν τη καλή κατάσταση του παιδιού πρώτα και μετά της λεχώνας η οποία θα παραμείνει στο χώρο ανάνηψης για περίπου 2 ώρες μετά το τοκετό για τη μικρή πιθανότητα επιπλοκής για να οδηγηθεί εν τέλει στο δωμάτιό της.

Comments are closed.