Φυσιολογικός τοκετός - Προετοιμασία
Φυσιολογικός τοκετός – Προετοιμασία
5 Απριλίου, 2019
Φυσιολογικό τοκετός - Ενδείξεις
Φυσιολογικός τοκετός – Ενδείξεις
5 Απριλίου, 2019

Δεύτερος Φυσιολογικός τοκετός

Δεύτερος Φυσιολογικός τοκετός

Ο δεύτερος φυσιολογικός τοκετός είναι θεωρητικά ευκολότερος και γρηγορότερος από τον πρώτο στατιστικά μιλώντας πάντα. Λόγω του γεγονότος πως το γεννητικό κανάλι είναι πλέον πιο ανοικτό μετά το πέρασμα του πρώτου μωρού καθίσταται έτσι το πέρασμα του δεύτερου μωρού σαφώς πιο άνετο.

Οι πιθανότητες για ρήξεις ή άλλες επιπλοκές μειώνονται ακόμα περισσότερο. Μια γυναίκα που έχει γεννήσει το πρώτο παιδί της φυσιολογικά μπορεί να ξαναμείνει άμεσα έγκυος και να ξαναγεννήσει φυσιολογικά ενώ αν έχει γεννήσει με καισαρική το πρώτο παιδί της υπάρχει περιορισμός 2 ετών (διάστημα μεταξύ 2 τοκετών) για τον επόμενο τοκετό κατά τον οποίο μετά τα 2 έτη μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά ενώ πριν τα 2 έτη βάσει πρωτοκόλλου γίνεται καισαρική.

Αυτό είναι και ένα από τα βασικά μειονεκτήματα της καισαρικής τομής. Επίσης καλό είναι να τονισθεί πως αν και ο δεύτερος τοκετός πραγματοποιηθεί με καισαρική δηλαδή σύνολο 2 καισαρικές για μια γυναίκα η οποία ξαναμένει έγκυος στο τρίτο της παιδί ΜΠΟΡΕΙ να το γεννήσει φυσιολογικά με καλές πιθανότητες και ΔΕΝ θεωρούνται αντένδειξη οι 2 καισαρικές τομές.

Comments are closed.